Chimichangas med kylling og sopp

Middag

Denne retten har ingenting med mexicansk mat å gjøre, den kommer fra Arizona og er et resultat av at lite kjøkkenuhell der en burrito  ble lagt i frityrkokeren. Men resultatet ble så godt at man satte det på menyen og slik spredte det seg. Her pannesteker vi chimichangaene og gir de en tur i ovnen etterpå som er enklere og få til hjemme. Fyllet kan selvsagt varieres i det uendelige, men her har jeg laget et med kylling, grønn paprika og sopp. 

Ingredienser

en til to spiseskjeer druekjerneolje

en drøy dl finhakket løk

en drøy dl finhakkettter over på et grønn paprika

en drøy dl skivet sopp

400 gr lårkjøtt av kylling kuttet i små terninger

havsalt, pepper og chilipulver etter smak

en kvart teskje spisskumin

en kvart teskje chipotle eller anchochili

en klype oregano

to spiseskjeer vann til å koke ut pannen

100 gr revet blandet hvitost eller pizzaost

----

seks store tortillalefser

en lettpisket eggehvitte

druekjerneolje til steking

hot salsa, guacamole & rømme til servering

en håndfull tortillachips

Varm oljen i en dyp panne og begynn med å frese løk, paprika og sopp. Tilsett en god klype havsalt og la det brune seg godt så fuktigheten i grønnsakene fordamper. Skyv grønnsakene til sidene av pannen og tilsett kyllingen sammen med litt mer havsalt, pepper, chili, kumin, oregano og chipotle eller ancho. Rør det godt inn i kyllingen og la den brune seg. Når den er klar mikser du inn grønnsakene fra siden av pannen. 

Skru av varmen og tilsett vannet slik at du koker ut pannen og løsner alle bitene som sitter i bunnen. Her er det masse smak. Ha fyllet over i en bolle og la det avkjøle seg. Bland inn osten og smak til med mer havsalt om det trenges eller evt. mer krydder.

Skill et egg og ha hvitten i en liten bolle, finn frem en pensel. 

Varm tortillaene i en tørr panne til de er myke og fyll dem med 1/6 av fyllet. Brett den ene enden over fyllet og pensle den andre enden med litt eggehvitte. Fold deretter inn sidene og brett den helt over så du får en fin liten rektangulær pakke. Gjenta prosessen så du får seks stykker.

Ha olje i pannen (bruk den samme pannen du brukte til tortillaene) og varm dem opp til medium varme. Gi de små pakkene omlag to min. på hver side så de får en fin gyllen farge. Legg de deretter over på et stekebrett med bakepapir under og gi de mellom 12-15 min. ved 205 °C slik at de blåser seg litt opp og fyllet blir gjennomvarmt. 

Server med guacamole, salsa og rømme og gjerne noen tortillachips om du har noen på lur.