Chilimarinerte kamskjell Diane

Middag

chilikamskjell

Dette er en aldeles skjønn oppskrift på chilimarinerte kamskjell så følg anvisningene nøye, da garanterer jeg at du får et saftig og nydelig resultat. Behold gjerne chilifrøene hvis du ønsker det ekstra sterkt og husk også at kamskjellene mister sin hvitfarge på grunn av soyaen i marinaden.

Ingredienser

tjue rensede kamskjell

marinade:

en rød chili uten frø

en teskje frisk revet ingefær

en halv dl blandet østerssaus og soyasaus

en dl vanlig olivenolje

en spiseskje friskpresset limejuice

Tin kamskjellene i kjøleskapet hvis du ikke kjøper de ferske, da mister de mindre væske og blir saftigere. Kjør sammen alle ingrediensene til marinaden til en saus i en prosessor og mariner kamskjellene i dette. La de stå tildekket med plast på benken i en times tid.

Sett en panne eller en grillpanne på god varme og legg i kamskjellene. Ikke ha smør/olje i pannen. Stek/grill kamskjellene i ett minutt på hver side, legg de så over i en ildfast form og hell over marinaden. Forbered tilbehøret (feks. en salat).

Sett ovnen på 200 °C og etterstek kamskjellene i ca. to til fire minutter i ovnen, ta de deretter ut og la de hvile litt. Finn frem en liten panne og tilsett to spiseskjeer av sjyen fra den ildfaste formen. Varm opp og tilsett en spiseskje smør i pannen som får smelte nedi marinaden uten at det begynner å koke. Smak til sausen med pepper og slå den over kamskjellene. Serveres straks.