Chilifiskekaker i stekt ris

Middag

chilifiskekaker-stekt-ris

Fiskekaker enten de er ferdigkjøpt eller hjemmelaget kan serveres på så mange måter så jeg ville inkorporere dem i en kinesisk stekt ris. Jeg tok en tur i min frosne kjøkkenhage og fant babygulrøtter, bønner, erter og mais. Jeg tok de klassiske elementene fra en kinesisk stekt ris med chili og egg og slik ble resultatet. Bare husk at du ikke kan lage dette med nykokt varm ris, det er helt håpløst og du ender opp med noe som ser ut som grøt. Det beste er ris fra dagen før som har stått i kjøleskapet slik at den er kald og tørr og lett separerer seg i pannen.

Ingredienser

middag for to:

fire fiskekaker etter eget valg 

250 gr kokt kald ris (det beste er om den er kokt dagen før)

en håndfull frosne babygulrøtter

en håndfull frosne grønne bønner

en håndfull frosne grønne erter

en liten boks maiskorn

tre fedd revet hvitløk

en skivet banansjalott

tre sammenpiskede egg

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje Sriracha chilisaus

en spiseskje sweet chilisaus

noen få dråper sesamolje (omlag en halv teskje)

havsalt og hvitt muntokpepper etter smak

friske basilikumblader til garnering

Finn frem den romsligste pannen du har og tilsett noen få spiseskjeer solsikkeolje. Dropp i gulrøttene og la de få mykne noe før du tilsetter bønnnene. ha deretter i skivet sjalottløk og revet hvitløk og la også dette mykne før du tilsetter fiskekakene i terninger. sammen med maisen. Stek og vend på denne blandingen til den er gjennomvarm. Ta den deretter ut av pannen og tilsett enda to spiseskjeer olje.

Fres risen inntil du ser at den begynner å få gylne flekker. Pisk sammen eggene med havsalt og hvitt pepper. Skyv risen til sidene på pannen og hell i eggene. Når de begynner å stivne rører du de inn i risen. Tipp i grønnsakene og fisken og tilsett de øvrige ingrediensene samt ertene. Vend alt sammen til en jevn miks av ris, egg, grønnsker og fisk. Smak til med soya om nødvendig og garner med friske basilikumblader.