Chilibiff i salatwraps med dipsaus

Middag

chilibiff-salatwraps

Det er ikke noe problem å lage noe riktig godt av helt vanlig kjøttdeig men her skal den sprøstekes, det er viktig, så ikke dropp alt i pannen på en gang av gammel vane. Servert i sprø salatblader med dipsaus og sticky sushiris så får du en sunn og velsmakende middag som heller ikke tar lang tid å lage. Oppskriftene er fra Gordon Ramsays The F Word. 

Ingredienser

250 gr ferskmalt kjøttdeig av storfe

250 gr ferskmalt kjøttdeig av svin

vanlig olivenolje til steking

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje sesamolje

to finhakkede røde chili

en tommelstor bit frisk ingefær

to fedd hvitløk

to til tre vårløk

to spiseskjeer brunt sukker

en snau spiseskje fiskesaus eller mer etter smak

skall og saft av en halv lime

to hoder hjertesalat eller rapidblader

dipsaus: 

en teskje brunt sukker

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje sesamolje

en spiseskje e.v. olivenolje

en teskje fiskesaus

en halv finhskket rød chili

friskpresset limejuice etter smak

en spiseskje frisk hakket koriander

——

perfekt sushiris

julienneskjært agurk

Krydre kjøttet først med havsalt og pepper før du smuldrer den ned i pannen og steker det porsjonsvis på god varme i olivenolje. Hakk det godt opp mens du steker og ha det over i et dørslag med en bolle plassert under så det overflødige fettet kan renne av. Det du er ute etter her er en sprøstekt kjøttdeig med god stekeskorpe.

Tørk av pannen med kjøkkenpapir og senk temperaturen (ikke vask den) og hakk opp chili. ingefær, hvitløk og vårløk. Tilsett en teskje sesamolje i pannen og ha i chili, ingefær og hvitløk. Fres dette under stadig omrøring. Etter noen få minutter drysser du brunt sukker i pannen og tilsetter kjøttet. Ha i fiskesaus og vend alt lett sammen. Riv over limeskall og klem noe av saften over kjøttet. Avslutt med å tilsette vårløken og smak til med mer fiskesaus om nødvendig.

Pisk sammen alle ingrediensene til dipsausen og vask og skyll to hoder med salat. Legg salaten opp på et fat og kjøttet i en romslig skål. Legg opp dampet sushiris og bruk et juliennejern til å kutte opp slangeagurken rett før servering.