Chicken Tinga Tacos - revet kylling i chipotlesaus

Middag

tinga-tacos

Denne retten er fra Puebla i Mexico og kan serveres på flere ulike måter men jeg liker den best i varme maistortillas toppet med fersk salatløk, ost, gjerne litt rømme og masse frisk hakket koriander. Du kan også servere den i tostadas eller som en gryterett med maisbrød til. Tinga skal ha vært av en favorittrettene til kunstneen Frida Kahlo som selv holdt kyllinger. 

Ingredienser

nok til tre voksne:

600 gr lårkjøtt av kylling u/skinn og ben

en liter vann

tre spiseskjeer god økologisk kyllingfond

en teskje tørket oregano

en løk, skrelt og delt i to

en teskje havsalt + mer etter smak

tre hele fedd hvitløk

en boks (400 gr.) grovhakkede tomater

en liten boks Chipotlechili i adobosaus (kjøpes på boks fra feks. La Costeña)

en grovhakket løk

vanlig olivenolje til steking

----

varme små maistortillas

finhakket hvit salatløk, frisk hakket koriander

rømme og revet ost, gjerne mexicansk Cotilja

Finn frem en romslig gryte med lokk og legg i kyllingen. Legg i hvitløk og løk og dryss over oregano og havsalt før du heller i vann og kyllingfond. Kok opp og la kyllingen småkoke under lokk i ca. 20 minutter. 

Når kyllingen er klar fisker du den ut og legger den over i en bolle for avkjøling. Legg den kokte løken og hvitløksfeddene over i en blender og hell over tomater og chipotle med all sausen fra boksen. Kjør det hele til en glatt saus. Kok inn kyllingkraften i gryten til ca. halvparten av væskemengden er vekk og ha i tomatsausen fra blenderen. La det hele koke sammen til en lett fyldig saus i ca. 25 minutter. Kok den på høy varme uten lokk og rør innimellom så den ikke svir seg. 

Mens sausen koker river du opp kyllingkjøttet i passende strimler og har det over i sausen, mens det blir gjnnomvarmt ordner du tilbehøret så er alt klart til servering samtidig. 

Ekstra saus kan fryses til senere.