Chicken Tinga tacos

Middag

chicken-tinga-tacos

Denne retten er fra Puebla i Mexico og kan serveres på flere ulike måter men jeg liker den best i varme maistortillas toppet med fersk salatløk, ost, rømme og masse frisk koriander. Det som gjør oppskriften litt spesiell er nok mengden tomatpurè men jeg kan love deg at det smaker godt for husk at sausen skal koke i nesten en hel time og blandes ut med en rekke andre ting. Dette er varmt, aromatisk og litt spicy. Perfekt mexicansk. Gjør gjerne som jeg gjør og server en skål fersk guacamole og varme chilibønner til.

Ingredienser

nok til to:

to store kyllinglår (økologiske)

mexicansk Tinga-saus:

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en finhakket løk

fire fedd skivet hvitløk

halvannen teskje spisskuminfrø

halvannen teskje malt koriander

en halv liter kyllingkraft

fire dl tomatpurè (tilsvarer 2 x 180ml glass)

en kvist frisk oregano eller en teskje tørket

to laurbærblader

tre spiseskjeer hvitvinseddik

havsalt og sort pepper etter smak

----

finhakket salatløk

revet ost

frisk koriander

små mais- eller hvetetortillas

guacamole

varme tortillachips & rømme

Varm oljen i en kjele og tilsett løk, hvitløk, kuminfrø og koriander og fres det inntil løken er blank og myk. Rør godt og tilsett tomatpureen og kyllingkraften. sammen med oregano og laurbærbladene. Kok opp, legg i kyllinglårene og la sausen koke under lokk på svak varme i omlag tre kvarter.

Mens sausen koker kan du begynne å forberede det øvrige tilbehøret. 

Plukk ut oreganokvisten og laurbærene sammen med kyllingen og tilsett eddik. La eddiken koke ut litt i noen få minutter uten lokk på gryten så sausen tykner mens du renser kyllingen. Avslutt med å smake til sausen med havsalt og pepper. Legg den grovt opprevne kyllingen tilbake i sausen og server.