Chicken Pot Pie

Middag

chicken-pot-pie

Denne paien kan jeg trygt kalle min egen siden den er satt sammen av tre ulike oppskrifter som hver for seg ikke ga den helt rette smaken jeg var ute etter. Dette er comfortfood av høyeste klasse og smaker helt herlig servert sammen med en sidesalat. Den er ganske mild og snill i smaken med det betyr ikke at den ikke har karakter for jeg bruker både hvitløk, engelsk sennep og en liten splash med Worchestershiresauce.

Ingredienser

400 gr lårkjøtt av kylling i små terninger

en medium stor finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

200 gr fersk sopp i skiver

150 gr tynnskjært bacon

smør til steking

3 1/2-4 dl mild kyllingkraft

to spiseskjeer creme fraiche

en teskje Colmans sennep

en halv til en teskje Worchestershiresauce

en liten spiseskje friske timianblader

havsalt og sort pepper etter smak

tre plater tint butterdeig

et sammenpisket egg til pensling

en kvist frisk rosmarin

Sett ovnen på 180 °C og finn frem passe store ildfaste skåler eller en liten form og smør de godt med smør langs kanten. Finn frem en dyp panne og sett den på medium varme og stek deretter baconet lett gyllent. Hakk det fint opp etter at det er stekt. Fres løken blank og myk sammen med hvitløk og legg dette også til side på en stor tallerken, fres deretter soppen gyllen og legg den over sammen med løken og stek kyllingen porsjonsvis så den blir stekt og ikke kokt. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen på dette tidspunktet siden den skal koke i sausen.

Ha deretter bacon, løk, hvitløk, sopp og kyllingen tilbake i pannen og hell på kraft, crème fraiche, sennep, Worchestershiresauce og litt pepper. Kok opp og la fyllet koke uten lokk i omlag ti til femten minutter så det tykner.noe. Du kan jevne med litt maisenna om nødvendig, en teskje utrørt i litt av væsken fra pannen er nok.

Mens fyllet koker legger du butterdeigsplatene oppå hverandre og kjever ut en leiv som passer til formen eller til skålene. Lag de litt større enn formene så du kan folde deigen nedi slik du ser på bildet. da får du den fine bulkete overflaten når den er ferdig stekt.

Smak på fyllet og juster med havsalt og pepper om nødvendig. Hell fyllet i formen og legg deigen oppå. Pensle den med sammenpisket egg og stikk nedi noen rosmarinkvister. Stek paien i omlag tre kvarter og la den hvile i noen få minutter før servering.