Chicken fried springy noodles

Middag

chicken-fried-springy-noodles

Om du bare halvkoker nudlene og gjr de ferdige i wokpannen med grønnsaker og kjøtt får du en helt annen konsistens på nudlene. De blir mer spretne og smidige på denne måten og det er raskene å tilberede dem på forhånd. I denne retten har du alle de klassiske smakene du forventer av en kinesiske nudler og den er både sunn, rask, mettende og enkel. Metoden for tilberedening av nudlere er fra to britisk-kinesiske søstre som kaller seg The Dumpling Sisters og som er endel av Foodtube menigheten til Jamie Oliver.

Ingredienser

nøytral olje til steking

400 gr lårkjøtt av kylling

en teskje lys soyasaus

en kvert teskje havsalt

en kvart teskje sukker

en klype hvitt pepper

en teskje maisenna

to spiseskjeer vann + 80 ml vann

....

250 gr kinesiske eggnudler

rn tommelstor bit frisk finhakket ingefær

to til tre fedd finhakket hvitløk

en gulrot i tynne skiver

100 gr friske bønnespirer

et halvt hode broccoli i små buketter

80 ml vann

3/4 teskje havsalt

en og en kvart teskje sukker

en god spiseskje lys soyasaus eller mer etter smak

en god spiseskje mørk soyasaus (ketjap) eller mer etter smak

hvitt pepper etter smak

to teskjeer sesamolje

Del opp kyllingen i tynne strimler og miks inn soya, havsalt, sukker, pepper, maisenna og de to spiseskjeene med vann. Sett kyllingen kaldt i tjue minutter mens du forbereder grønnsakene og nudlene. Finhakk frisk ingefær og hvitløk, bland det sammen og del det opp i to porsjoner. Kutt broccolien i små buketter, kutt gulroten i tynne skiver og hell først kokende vann og detetter kaldt vann over bønnespirene for å fjerne evt. jordbakterier. 

Legg nudlene i en bolle og hell over kokende vann. Løs de opp etterhvert som de blir myke med to spisepinner eller gafler og hell de i et dørslag. De er nå halvkokte og fremdeles litt harde i midten, det er meningen.

Sett woken på full varme og tilsett to spiseskjeer olje. Ha i halvparten av hvitløk og ingefærblandingen og fres det i omlag ett minutt. Spre deretter all kyllingen utover i et lag og la den ligge i fred og steke i et par minutter. Når den har fått gylne flekker kan du begynne å snu på bitene og la de få samme farge på den andre siden. Tilsett de 80 ml. med vann og sett på lokket. La kyllingen dampe seg ferdig i to til tre minutter på full varme. Du vil se at det danner seg en saus i bunnen. Legg kjøttet og all sausen over i en bolle, tørk av woken med litt kjøkkenpapir og sett den tilbake på varmen. Ha i en spiseskje til med olje og tilsett resten av hvitløken og ingefæren og fres det i et minutt. Legg deretter i broccoli, gulrot og bønnespirer og rørestek det i et par minutter. Tilsett deretter 80 ml. vann og sett på lokket. La grønnsakene dampe seg møre før du legger i nudlene, kyllingen med sausen og resten av ingrediensene og bruk to stekegafler el. til å løfte og vende på blanndingen til alt er gjennomvarmt. Ikke rør, men løft og bruk rolige bevegelser. Smak til med mer soya og/eller pepper og server straks. Garner gjrne med frisk vårløk eller koriander som i Kina kalles kinesisk persille.