Chicken Chow Mein med pak choy

Middag

chicken-chow-mein

Dette er min tredje variant av chow mein og grunnen er ganske så enkel. En chow mein kan varieres på så mange måter at man nesten ikke kan gå lei. I denne oppskriften har jeg brukt en av mine favorittnudler fra et merke som heter Longlife som faktisk er produsert i Kina. Denne typen nudler er krøllete og de beholder den formen også når de er kokt, noe som gjør det enklere å mikse de sammen med saus og grønnsaker.

Ingredienser

chow mein saus: 

fire spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer fiskesaus (nam plah)

tre spiseskjeer lys brunt sukker

——

250 gr fersk renset spinat

to medium store pak choy

125 gr forvellede bønnespirer

en halv rød paprika i tynne strimler

en rødløk i tynne skiver

tre fedd revet hvitløk

en spiseskje frisk revet ingefær

to røde finhakkede chili med frø

300 gr kyllingfilet i tynne strimler marinert i en teskje fivespice, en spiseskje sriracha og en spiseskje soya

to teskjeer maisenna

200 gr kinesiske eggnudler

litt sesamolje og frisk koriander til garnering

Pisk sammen alle ingrediensene til sausen til sukkeret er noenlunde oppløst og kutt kyllingen i tynne strimler. Legg den i marinaden sammen med maisenna og la den få hvile mens du setter i gang med grønnsakene.

Forvell bønnespirene ved å legge de i et dørslag og skylle de godt i kaldt vann, hell deretter over en liter kokende vann og skyll de på nytt i kaldt vann. La de renne av seg og legg de til side. Skyll spinaten og knip av de groveste stilkene. Kutt rotfestet av pak choyen og del den inn i tykke strimler på omlag tre cm. Riv ingefær og finhakk hvitløk og chili. Skjær opp løken i tynne skiver og kutt opp paprikaen i strimler.

Sett på vann til nudlene og kok de etter instruksjonene på pakken.

Sett en wok eller en romslig stekepanne på god varme og tilsett nøytral olje i pannen. Du kan bruke mais, raps, solsikke eller peanøttolje. Sistnevte er mest brukt i kinesisk matlaging og selges ofte under navnet wokoil.

Fres kyllingen i små porsjoner så den brunes godt på alle sidene og får en gyllen stekeskorpe. Ta den ut av woken og legg den over på en tallerken. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres dette lett og pass på varmen så dette ikke brenner seg. Tilsett deretter løk og pprika og la det mykne noe. Tilsett de øvrige grønnsakene og la de falle litt sammen. ha deretter kjøttet tilbake i woken og tilsett de kokte og avrente nudlene sammen med sausen. Vend alt lett sammen og smak til med mer soya om nødvendig og litt sesamolje. Avslutt med frisk koriander og det er klart til servering.