Chicago chilidogs

Middag

chicago-chili-dogs

Når vi har chili til overs hos oss fryser vi den til senere så vi kan lage chilidogs. Dette er populær fastfood i USA og er også vanlig å få kjøpt som snacks på ulike sportarrangementer men først og fremst assosieres de nok med baseballkamper. Nei- dette er ikke spesielt sunt men du kan lette din samvittighet ved å droppe pommes frites som vanligvis serveres til og heller lage en grønn salat å spise ved siden av. Du kan bruke akkurat de pølsene du selv liker men selv går jeg oftest for vanlige grillpølser siden chilien i seg selv har mer enn nok smak. Når den norske salatløken er i seong topper jeg ofte pølsene med det etter steking.

Ingredienser

fire store pølsebrød eller grove minibaguetter

fire pølser som bratwürst, genovese, krakower el.

to dl avkjølt Chili con William

en finsnittet vårløk

en spiseskje syltede japapenos, finhakket

100 gr revet Cheddar

Cholula hotsauce eller annen chilisaus til topping

Sett ovnen på 190 °C og finn frem en ildfast form.

Snitt pølsene i skinnet og stek de pent gylne i pannen sammen med litt olje. Plasser pølsebrødene i formen og legg i pølsene. Pass på at de står støtt. Er formen for stor kan du støtte de opp ved å krølle sammen litt aluminiumsfolie og plassere de der de trengs.

Bruk en spiseskje og fordel chilien utover pølsene. Dryss på ost og legg på jalapenos. Gratiner pølsene i ovnen i ca. 20 minutter så pølsene, chilien og brødene blir gjennomvarme og osten har smeltet og blitt lett gyllen. Dryss på vårløk ved servering og drypp gjerne på litt chilisaus hvis du vil ha det ekstra hot.