Cherrytomatsuppe

Middag

cherrytomatsuppe

Søte fristende cherrytomater er ikke bare gode i en salat eller som snacks. De kan også brukes til å lage en helt fabelaktig tomatsuppe og her er fremgangsmåten. Hvis du ønsker en mildere suppe kan du tilsette litt fløte når du blender den. Om du ikke finner ferske cherrytomater kan hele hermetiske cherrytomater være en god løsning, ofte er dette det beste alternativet vinterstid da importerte drivhustomater fra Nord- Europa ikke har så mye smak. Jeg liker å servere suppen med flatbrød til.

Ingredienser

to porsjoner:

en spiseskje vanlig olivenolje

en finhakket rødløk

et knust fedd hvitløk

en spiseskje hvitvinseddik

250 gr cherrytomater delt i to

tre dl knuste tomater (passata)

fire dl god grønnsakskraft

havsalt og sort pepper etter smak

Varm olivenoljen i en romslig panne og tilsett rødløken. Fres den inntil den blir myk men ikke så den begynner å brunes. Tilsett hvitløken og rør den godt inn, ha i eddiken og kok den opp og la den redusere seg litt i pannen.

Tilsett cherrytomatene (du trenger ikke tenke på å flå dem) og kok dem i ca. ti minutter til de begynner å mykne noe. Tilsett deretter knuste tomater og grønnsakskraften og la alt småkoke  videre i nye ti minutter.

Kjør suppen helt glatt i en blender eller med en stavmikser og smak til med havsalt og pepper før servering. Juster gjerne konsistensen ved å tilsette mer grønnsakskraft. Garner suppen med krutonger og friske opprevne basilikumblader, persille eller frisk timian. Kokt egg er også godt til.