Tante Casparas fleskepannekaker

Middag

fleskepannekaker

Dette er en veldig god oppskrift på gylne myke pannekaker med deilig sprøtt bacon som både er lette å lage og ikke minst- lette å steke. Oppskriften er fra min oldemors tante Caspara som holdt griser og dermed hadde god tilgang på bacon. Hun døde lenge før jeg ble født men etterlot seg flere håndskrevne oppskriftsbøker. En god suppe hører til og jeg synes blomkålsuppe passer ekstra godt til disse pannekakene.

Ingredienser

gir seks pannekaker:

tolv skiver flisrøkt bacon

pannekakene:

fire dl hvetemel

en halv teskje havsalt

tre egg

omlag seks dl melk

smør til steking

Stek baconet gyllent og sprøtt og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir.

Bland sammen hvetemel og havsalt og lag et krater i bollen. Hell i all melken på en gang og pisk gradvis inn melet fra kantene. Pisk videre til du har en glatt røre. Knekk i eggene og pisk disse inn til slutt og la røren svelle i omlag tretti minutter eller gjerne mye lengre under plast i kjøleskapet. 

Når jeg skal steke bruker jeg en 24 cm. teflonpanne og varmer den opp til like over middels varme. Jeg tilsetter en kvart teskje smør og når det har smeltet dreier jeg på pannen så smøret fordeles. Legg i to skiver bacon og tilsett en øse med røre og dreier på pannen så jeg får dekket bunnen. Når pannekaken har stivnet til på toppen, flipp den og gi den omlag førti sekunder på andre siden. Legg de i stabel for å holde de lune.