Tante Casparas fleskepannekaker

Middag

fleskepannekaker

Dette er en veldig god oppskrift på gylne myke pannekaker med deilig sprøtt bacon som både er lette å lage og ikke minst- lette å steke. Oppskriften er fra min oldemors tante Caspara som holdt griser og dermed hadde god tilgang på bacon. Hun døde lenge før jeg ble født men etterlot seg flere håndskreve oppskriftsbøker. Hun laget mye jeg aldri ville forsøkt meg på men disse pannekakene er jeg veldig glad i. Jeg serverer de med lønnesirup, friske blåbær, strøsukker eller hjemmelaget syltetøy. En god suppe hører til og jeg synes blomkålsuppe eller gul ertesuppe passer ekstra godt til disse pannekakene.

Ingredienser

gir mellom tolv og fjorten pannekaker:

200-250 gr stekt bacon i terninger

pannekakerøren:

fem dl hvetemel

en teskje havsalt

to teskjeer sukker

fire store eller fem mindre00 egg

omlag seks dl melk

to spiseskjeer rømme eller creme fraiche

smør til steking

Stek baconet gyllent i litt smør og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir og la det avkjøles.

Bland sammen hvetemel, havsalt og sukker og lag et krater i bollen. Hell i all melken på en gang og pisk gradvis inn melet fra kantene. Pisk videre til du har en glatt røre. Knekk i eggene og pisk disse inn til slutt sammen med rømmen. Tilsett det godt avrente baconet og la røren svelle i omlag 30 minutter eller gjerne mye lengre under plast i kjøleskapet. 

Når jeg skal steke bruker jeg en 24 cm. teflonpanne og varmer den opp til like over middels varme. Jeg tilsetter en liten klatt smør, noe sån som 1/4 teskje og når det har smeltet dreier jeg på pannen så smøret fordeles, Deretter tilsetter jeg en øse med røre og dreier på pannen så jeg får dekket bunnen. Når pannekaken har stivnet til på toppen fliper jeg den og gir den omlag 20 sekunder på andre siden og gjentar prosessen. Jeg legger pannekakene i en stabel etterhvert som jeg steker.