Cashewlaks med grønnkål & fullkornsnudler

Middag

laks-med-notter

Cashewnøtter gir en følelse av luksus i hverdagen og denne toppingen spredt over et stykke fersk laks er en skikkelig godbit. Dessuten kunne den nesten ikke vært enklere å lage siden den består av kun tre ingrediensen hvorav en av dem er den asiatiske sausen jeg har inntrykk av at «alle» har i skapet, nemlig thai sweet-chilisaus. Her er laksen servert over sautert grønnkål og fullkornsnudleri en enkel japansk dressing med soya, riseddik, sesamolje og litt lønnesirup.

Ingredienser

middag for to:

500 gr fersk laks uten skinn og bein

halvannen dl usaltede cashewnøtter

en halv dl thai sweet-chilisaus

revet skall av en lime

Sett ovnen på 200 °C og kle en bakeplate med aluminiumsfolie eller bruk en ildfast form og pensle bunnen med litt olivenolje. Krydre laksestykkene med havsalt og sort pepper men ikke noe olje, da sklir nøtteblandingen bare av. Grovhakk nøttene og bland de sammen med sweet chilisaus og revet limeskall til du får en seig fin masse. Bruk en smørkniv eller en spiseskje og fordel denne blandingen oppå laksefiletene.

Bakes i ovn i omlag femten til tjue minutter til nøttene er gylne og laksen såvidt er gjennomstekt. Klem over godt med frisk limejuice før du setter gaffelen i godbiten.