Cajun-rice burritos

Middag

De tre grunnsmakene i all cajuncooking er paprika, løk og selleri. Så det er her vi begynner når vi skal lage fyll til burritosene våre. Krydderiene er også klassiske for denne type kjøkken, timian, paprika og chili.  Til denne retten trenger du også kald kokt ris som har rukket å bli tørr, bruk gjerne rester eller kok risen kvelden før og la den stå dekket under plastfolie i kjøleskapet natten over. Jeg synes det er best å gratinere de i ovnen med litt ost for en ekstra god finish.

Ingredienser

en rød paprika

en medium stor rødløk

to stilker frisk selleri

smør til steking

en teskje sterk paprika (pimenton)

en halv teskje tørket timian

to klyper cayennepepper (chilipulver)

halvannen dl kald kokt brun ris eller basmatiris

300-400 gr karbonadedeig eller kalkunkjøtt

tre spiseskjeer grillsaus

100 gr salte tortillachips, lett knuste

seks store tortillalefser

vårløk, koriander, Cholulasaus og rømme til servering

Grovhakk løk, hakk selleri og del opp paprikaen i små biter og fres de blanske og myke i litt olje. Krydre med havsalt og pepper etter en stund og tilsett deretter risen og krydderiene. Stek kjøttet i en egen panne og seg og rør inn grillsausen. Bland det hele forsiktig sammen og hold det varmt.

Legg et stykke bakepapir på en stekeplate og sett ovnen på 225 °C. Varm lefsene lett i en tørr panne så de blir myke og fordel fyllet på dem. Rull de sammen og fold inn sidene slik du ser at er gjort på bildet og gratiner med litt ost og oregano. La de få omlag et kvarter i ovnen før de serveres med frisk vårløk, koriander, rømme og Cholula.