Burrito Lady of Guadalupe

Middag

burritos

Det er lite ved denne oppskriften som minner om hva burritos opprinnelig var. En hvete- eller maistortilla med enkelt fyll av tomat, paprika, chili og bønner. De ble spist til alle døgnets tider og var sett på som fattigmannskost. Jeg kaller disse Lady of Guadalupe siden mannen som Jomfru Maria åpenbarte seg for desemberdagen i 1531 var en fattig bonde. Server gjerne burritoene med min duftende mexicanske ris og guacamole eller en frisk salat med rømme.

Ingredienser

tre spiseskjeer solsikkeolje til steking

en finhakket løk

to fedd finhakket hvitløk

en halv spiseskje tørket oregano

400 gr karbonadedeig

en boks (400 gr) knuste tomater

en boks tomatbønner

tre til fire spiseskjeer vann

en porsjon ferskt tacokrydder

seks hvetetortillas

100 gr revet ost

Kjør løk, hvitløk og oregano sammen i en foodprosessor eller finhakk det godt med en kniv. Varm oljen i en dyp panne og ha i løkblandingen. Når den har falt litt sammen og blitt myk og blank har du i kjøttet og bruner dette nesten helt ferdig. Rør inn halvparten av det ferske tacokrydderet og fres dette litt sammen med kjøttet. Hell på tomatene og vannet. Hell av litt av sausen bønnene ligger i og hell resten i pannen. Rør alt godt sammen og la det koke inntil du har en fyldig blanding som ikke er for rennende. Dette pleier å ta omlag 15-20 minutter. Tilsett resten av den ferske krydderblandingen til slutt.

Varm tortillaene lett i en tørr panne for å gjøre de mykere og lettere å brette.

Fordel fyllet på tortillaene og brett de sammen til firkanter. Legg de tett sammen i en ildfast form, topp med resten av fyllet og fordel revet ost på toppen. Gratiner de i ovnen på 200 °C i ca. 15-20 minutter.