Burrito Grande Turkey Love

Middag

burrito-grande-kalkun

Dette er en veldig smakfulle men litt annerledes burritos med skavet kalkunkjøtt. Oppskriften er amerikansk og man bruker helst en ferdig bønnemiks fra det San Fransisco baserte merket S&W. En god cheddarost til å toppe burritoen med anbefales og du kan gjerne bytte ut kalkunen med kylling eller svinekjøtt.

Ingredienser

middag for to:

fire store tortillalefser

en boks (400 gr.) bønnemiks (gjerne Southwestern)

en teskje spisskumin 

en knivsodd chilipulver 

250-300 gr helstekt kalkunfilet i tynne skiver

100 gr revet ost feks. Swiss eller Cheddar

——

fint opprevet hjertesalat

rødløk i tynne skiver

ristede maiskorn

frisk finhakket koriander

lettrørt rømme

en halv porsjon mexicansk ris

Varm opp bønnene i en kjele, ikke la det koke men bare varm de opp mens du forbereder kalkunen, river osten og vasker salaten.

Varm tortillalefsene lett i en panne og legg de på en fjøl, ha på noen spiseskjeer av sausen og legg på kalkunkjøttet og brett de sammen. Legg de over på en stekeplate kledd med folie. Stikk en tannpisker nedi for å holde tortillaen sammen. Smør på litt saus og dryss på ost og la de stå i ovnen til osten har smeltet og et lett gyllen ved 200 °C i omlag 20 minutter.

Legg salat, rødløk og ristet mais utover på et stort fat og anrett burritoene oppå i passende serveringsstykker. Dryss på finhakket koriander og server de sammen med rømme og gjerne mexicansk ris ved viden av.