Bryllupspasta med pesto, kylling og bacon

Middag

bryllupspasta
  • Pasta med fersk hjemmelaget pesto genovese er virkelig en godbit og for meg er denne retten helt spesiell. Da jeg møtte min nåværende mann var dette det aller første han spiste hjemme hos meg som jeg hadde laget selv. Derfor bestemte vi oss for å lage dette kvelden før vi skulle gifte oss, og siden da har vi pleid å lage dette når vi markerer bryllupsdagen vår den 20. februar hvis vi ikke spiser ute. Det er en enkel rett å lage, men du trenger en prosessor om du ikke ønsker å gi deg selv en kulinarisk workout med en morter. I Italia er det mange som fortsatt sverger til å lage sin pesto på den gammeldagse måten. Pesto betyr bare "knust" på italiensk.

Ingredienser

pasta for to:

250 gr linguini eller bucatini

en porsjon Pesto Genovese

en halv dl kremfløte

150 gr lardons eller tykt bacon i terninger

to medium store kyllingfileter i tynne strimler

havsalt og sort pepper etter smak

revet parmesan og ristede pinjekjerner til garnering

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og sett en panne på middels varme med litt olivenolje i. Lag pestoen etter oppskriften.

Skjær opp kyllingfileten og baconet og tipp baconet nedi pannen. Når det er halvferdig tilsetter du kyllingen og steker den ferdig. Kok pastaen og vend inn pesto og fløte umiddelbart og rør den godt inn til pastaen har absorbert fløten. Tilsett kylling og bacon og smak til retten med salt og pepper. Serveres straks med et lite dryss fersk parmesan, svart pepper og gjerne noen ekstra pinjekjerner.