Brasert biffsnadder med paprika

Middag

biffsnadder

Det er veldig synd at denne retten her til lands gir mange assosiasjoner til dårlig gatekjøkkenmat for blir den tilberedt med ferske grønnsaker og godt biffkjøtt blir dette både mørt og smakfullt. Rettens opprinnelse er litt ubestemmelig men dette er hvertfall originalvarianten med biff, paprika, løk og sopp. Resten av oppskriften har jeg eksperimentert meg frem til og jeg må si at man føler seg temmelig usikkelig når man lager dette hjemme og jeg aner ikke hvorfor.

Ingredienser

nok til tre:

400-500 gr mørbrad skåret i meget tynne strimler

ti til femten aromasopp delt i fire eller seks båter

en rød paprika i tynne strimler

en grønn paprika i tynne strimler

en rødløk i tynne skiver

halvanen dl oksekraft

litt maisenna utrørt i kaldt vann

en teskje røkt spansk søt paprika (pimenton)

en halv teskje tørket timian

en kvart teskje chilipulver eller mer etter smak

havsalt og sort pepper etter smak

Forbered alle grønnsakene, skjær opp kjøttet og finn frem en jernpanne eller en liten jerngryte. Stek soppen i tørr panne, tilsett litt smør for å gjøre den blank og sett den til side, dette er for å få ut noe av fuktigheten i soppen som ellers ville gjort retten utvannet.

Fres biffkjøttet til det har fin brunfarge, skru ned varmen og tilsett løken, stek til den har falt sammen og tilsett paprika og sopp tilbake i gryta, tilsett timian, chili og røkt paprika og rør dette godt inn. Hell på kokvarm kraft med innrørt maisenna og la det koke opp så det tykner.

Smak til med mer røkt paprika, havsalt og pepper og server snadderet med stekte poteter, noisettes eller pommes frites og ha gjerne bernaisesaus til.