Bobbys fish & chips

Middag

fish-n-chips

Dette er en ekte britisk klassiker som er elsket og respektert som en genuin engelsk rett. Server gjerne dette slik de gjør på de britiske øyene med grønne erter, malteddik og HP saus. Retten har vært en fulltreffer i England siden Dronning Victorias dager både som pubmat, via salgsvogner på gaten eller i små egne shops. Selv lavt bemidlede mennesker kunne ta seg råd til dette regelmessig. Du kan variere retten med ulike typer stekte poteter og lag gjerne ertepuré til. Jeg forlanger også tomatketchup og ser du nøye på bildet kan du se at jeg har fått mitt eget merke.

Ingredienser

to fileter av torsk eller lyr (de bør veie ca. 150-175 gr pr. stk) skjært i jevne fingertykke strimler

frityrrøre:

225 gr hvetemel

halvannen teskje bakepulver

havsalt og sort pepper etter smak

omlag tre dl iskald stout

en liter nøytral olje til fritering

Tørk av fisken med kjøkkenpapir og legg den til side. Bland sammen hvetemel, bakepulver, havsalt og pepper i en bolle og tilsett stout litt eller litt. Røren skal ha konsistens som tykk pannekakerøre så sjekk med en tresleiv, hvis røren henger igjen i et tynt lag på baksiden av sleiven er den perfekt.

Varm oljen i gryte eller wok til den holder ca. 120 °C, sjekk gjerne med et steketermometer. Dypp fisken godt nedi røren og deretter rett nedi oljen. La den bli skikkelig gyllenbrun på begge sider før de fiskes opp og får renne av seg på kjøkkenpapir.

Lag potetene på samme måte som du lager belgiske pommes frites eller lag fyrstikkpoteter som på bildet.