Blomkål- og broccolibake

Middag

Smakfulle grønnsakskaker kan brukes både som lunsj, middag etter til matpakken. Dette er også en velsmakende måte å få i seg disse sunne grønnsakene på med god smak av ost og krydder. Dette er nydelg til smørstekt frisk som laks eller ørret. 

Ingredienser

gir en stor kake eller ti mindre kaker:

to spiseskjeer maismel eller polenta

smør til smøring av formen

fem dl meget små buketter blomkål

2 1/2 dl broccoli i meget små buketter

en spiseskje smør

en spiseskje vanlig olivenolje

en purre i meget tynne skiver

fem egg

to dl hvetemel

en teskje bakepulver

en kvart teskje paprikapulver

en knivsodd malt gurkemeie

eb halv teskje havsalt

grovmalt pepper etter smak

to dl revet Cheddar

en halv dl revet parmesan

Smør en springform eller en paiform og ha polenta i formen. Rist den godt rundt så hele formen dekkes av et tynt lag med gryn og sett deretter ovnen på 275 °C.

Sett over en romslig kjele med kokende vann og tilsett salt. Kok blomkålbukettene i omlag to minutter, tipp i broccoli og gi den halvannet minutt i kokevannet. Ha alt over i et dørslag og skyll de godt under rennende kaldt vann. Tilsett smør og olje i en panne og fres purren over lav varme i omlag ti minutter til den er myk og blank og sett den til side.

Knekk eggene i en bolle og pisk de lett sammen og tilsett hvetemel, bakepulver, salt, krydder og godt med pepper. Bland inn purren og osten og vend det lett inn. Tilslutt vender du in blomkålen og broccolien. Hell røren over i formen og bak den til den er gyllen og noe oppblåst. Steketiden vil ligge på mellom 25-30 minutter. Vil du lage mindre kaker så bruk en spiseskje og stek de pent gylne i en panne med litt olivenolje. Du kan også bruk en liten rundform som du kan sette i pannen så du får helt jevne kaker.