Bifftacos med fersk salsa & syltet løk

Middag

bifftacos

Med ekte biff og masse ferskt tilbehør samt hjemmebakte tortillas blir tacos noe helt annet. Mariner kjøttet i god tid og la tomatsalsaen trekke kaldt i minst en time. Eller er dette forholdsvis raskt å lage. Den syltede løken har du klar i kjøleskapet før tacofreden senker seg. 

Ingredienser

fersk tomatsalsa:

tre finhakkede plommetomater

en halv rødløk

en finhakket rød chili m/frø

en god håndfull frisk koriander

olivenolje, limejuice, sukker, havsalt og pepper

----

enkel guacamole:

to modne avocado

frisk limejuice, havsalt og sort pepper

----

kjøtt:

400 gr indrefilet av okse

litt finhakket chili og hvitløk

en teskje malt spisskumin

tre til fire spiseskjeer vanlig olivenolje

en teskje sesamolje

havsalt og sort pepper etter smak

----

smørstekt maissalsa:

fire kokte og avkjølte maiskolber

litt finhakket hvitløk og chili

havsalt og sort pepper 

smør til steking

----

tortillas, revet hvitost, frisk strimiet isbergsalat, syltet rødløk og lettrørt rømme 

Kutt kjøttet i tynne strimler og legg det over i en bolle. Tilsett chili, hvitløk, kumin, olivenolje, sesamolje, litt havsalt og sort pepper og miks det hele godt sammen. Dekk bollen med plastfolie og la det stå kaldt i minimum to timer men gjerne mye lengre om du kan.

Vask tomatene godt og del de i to. Grav ut frøhuset med en spiseskje og kutt selve tomatkjøttet i små biter. Ha det over i en bolle sammen med finhakket ødløk, finhakket chili og koriander. Hell over noen spiseskjeer olivenolje og klem i limejuice etter smak og tilsett sukker, havsalt og sort pepper. Dekk bollen med plastfolie og la det stå kaldt så det får trekke. En times tid er bra, og husk å smake den til før servering. 

Guacamolen kan også lages på forhånd men husk å dekke den til og la den hvite kaldt sammen med salsaen. Bare mos ingrediensene sammen, hvor grovt eller fint du vil ha det bestemmer du selv. 

Varm to spiseskjeer smør i en panne på lav varme og tilsett finhakket chili og hvitløk. Legg i maiskolbene, skru opp varmen noe og stek de inntil kornene begynner å få gylne flekker. Sett så kolbene på høykant og skjær av kornene med en skarp kniv. Ha de over i en bolle og miks de sammen med havsalt og pepper. Litt finhakket koriander for ekstra farge er helt lov.

Strimle opp salaten tynt, riv osten og ha syltet rødløk i en egen skål og ha rømmen i en annen. Stek lefsene raskt i en tørr panne og stek kjøttet i mindre prosjoner i en egen panne for seg. Så er det bare å servere.