Besan Cheela med rotgrønnsaker & avocado :: kikertpannekake

Middag

kikertpannekaker-rotgronnsaker

Kikertmel er i seg selv så rikt på protein at du kan lage pannekaker uten annen tilsetning enn vann og litt havsalt for å lage de på absolutt enkleste vis. Her tilsetter vi mye mer smak og en stor luftig pannekake som dette med topping er faktisk en full middagsporsjon. Pannekaken i seg selv smaker som en deilig fersk lefse og er noe ganske annet enn tradisjonelle pannekaker laget på hvetemel, melk og egg. Varier gjerne med de grønnsakene du liker best, her har jeg valgt gulrot, kålrot, sellerirot og rødløk samt avocado.

Ingredienser

to store pannekaker:

to finsnittede vårløk

tre dl kikertmel (gramflour)

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje bakepulver

en klype (eller to) røde chiliflak

en halv teskje caromfrø (ajwain)

en halv teskje gurkemeie

ca. seks dl vann

----

500 gr rotgrønnsaker i terninger

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en moden avocado

sitron & havsalt

Kutt rotgrønnsakene du ønsker i terninger og spre de utover på et stekebrett. Hell på noen spiseskjeer olivenolje og vend det godt sammen slik at alle grønnsakene smøres. Bak de ved 190 ° C i ca. 40 minutter eller til de er møre og lett gylne. 

Ha kikertmel, bakepulver, havsalt, pepper, gurkemeie, ajwain og chili i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vannet og bruk en ballongvisp så du får mye luft i røren som gir den mange små luftbobler. Rør inn vårløk til slutt og hell røren i et litermål så du ser hvor mye ferdig røre du har. Da er det lett å dele røren i to så du får to jevnt store pannekaker. 

Varm opp pannen godt og sjekk med noen dråper vann at den er varm nok. Tilsett to til tre spiseskjeer vanlig olivenolje og drei på pannen så oljen fordeles. Hell i halvparten av røren og bruk baksiden av en øse til å fordele røren utover. Stek pannekaken i fem til seks minutter og la den ligge i ro. Bruk en spatelkniv eller en stekespade til å se på undersiden og sjekk at den er fast nok til å snus uten at den brekker. Stek den i fem minutter på den andre siden og skli den over på en passende tallerken. Rull sammen og topp med de bakte rotgrønnsakene og avocado og server straks.