Asiatiske tacos med pak choy & hoisin

Middag

asiatiske-tacos

Du kan ha mye gøy med tacos og muligheten for å skape dine egne smakskombinasjoner er nærsagt uendelige. Her har jeg kombinert smaker fra Kina, India og Mexico til å lage noen skikkelige hybrid-varianter av tacos med bde sterke, søte, salte og friske smaker. Du kan gjerne bytte ut maistortillas med noe mer hjemlig som feks. potetlefse eller lomper. 

Ingredienser

tacos for to:

350 gr svinekjøttdeig

to fedd finhakket hvitløk

en spiseskje revet frisk ingefær

en rød chili m/frø, finhakket

havsalt og knust szechuanpepper etter smak

to til tre spiseskjeer kinesisk hoisinsaus

----

dampet pak choy i strimler

forvellede bønnespirer

en grønn jalapeño i tynne skiver

frisk avocado i skiver

hot mangochutney

maistortillas & varme tortillachips

ekstra hoisinsaus og limebåter

Begynn å forberede kjøttet siden dette kan holdes varmt i ovnen mens du forbereder tilbehøret. Varm litt olje i en romslig panne og stek kjøttet halvferdig før du tilsetter hvitløk, ingefær og finhakket chili. Hakk det hele godt opp og stek kjøttet ferdig før du tilsetter havsalt, knust pepper og hpisin. Smak og sjekk at kjøttblandingen er passe sterk før du har det hele over i en ildfast skål og holder det lunt i ovnen ved ca. 100 °C. 

Snitt opp pakcoyen grovt på langs og damp den i ca. fire minutter. Forvell bønnespirene ved først å skylle de under kokende vann og deretter i isvann. Del oppavocadoene i skiver og klem frisk limejuice over slik at de ikke blir brune og kutt jalapeñoen i tynne skiver. Varm chipsene i ovnen sammen med kjøttet og ha chutney i en passende skål.

11Avslutt med å steke maistortillas raskt på hver side i en tørr panne og stable de opp på et lite fat så er alt klart til servering.