Annabelles kinesiske stirfry udon-kylling 鸡炒乌冬面

Middag

annabelle-stirfry

Udon brukes også i Kina og ikke kun til japansk ramen. De er velegnet til steking og tar til seg masse smak fra det de stekes sammen med. Dette er en typisk kinesisk rett med masse deilig pak choy, kylling og ikke minst soya, både lys og mørk denne gangen sammen med sesamolje. Du kan selvsagt tilsette ting som chiliflak eller szehuanpepper om du ønsker en sterkere smak på den ferdige retten. 

Ingredienser

middag for to:

200 gr udon nudler, vaakumpakket eller frosne

to kyllingfileter i tynne strimler

fem til seks pak choy, vasket og kuttet i grove biter

to vårløk, grovt snittet

tre fedd hvitløk i skiver

lys soyasaus

mørk soyasaus

havsalt, hvott pepper og sukker

sesamolje

en spiseskje maisenna

Kutt kyllingfiletene i to på langs og fold de ut, bank de lett ut og kutt de deretter i tynne strimler. Ha den over i en bolle og tilsett en liten teskje hver av havsalt og sukker sammen med hvitt pepper og en spiseskje hver av lys og mørk soyasaus samt en spiseskje maisenna. Rør det hele godt sammen og sett det til side i noen minutter.

Rens og kutt opp pak choy og kutt hvitløken i tynne skiver. 

Forbered nudlene etter anvisningen på pakken og sett woken på god varme med en spiseskje olje i. Begynn med å steke kyllingen og ta den ut av woken når den er ferdigstekt. Dette går raskt når kyllingen er kuttet tynt. Tilsett en ny spiseskje olje i woken og ha i hvitløken, etter et halvt minutts tid har du i pak choy og steker den inntil den har falt litt sammen. Tilsett litt havsalt mens den stekes. Etterhvert har du i nudlene sammen med en ny spiseskje hver av lys og mørk soyasaus. Miks det hele godt sammen og ha kyllingen tilbake i woken. Ha i vårløken og la alt blir gjennomvarmt. Ha i en klype sukker for å balansere ut soyasausen og drible over noen dråper sesamolje. Serveres straks.