Alla Medici

Middag

alla-medici

Navnet Medici dukket for første gang opp i offentlige dokumenter allerede i 1230 og er nok mest kjent for blant annet sitt bankvesen og sine kongelige tilknytninger i Toscana som kom noen hundre år senere. Ikke mindre enn fire paver kom fra Mediciene og Katarina Medici ble Dronning av Frankrike. I Firenze hvor de hadde sitt hovedsete har de fått en egen pastarett oppkalt etter seg og her er oppskriften. I følge instruksjonene skal du finhakke kyllingkjøttet men det fungerer like bra og bruke ferdig oppmalt kylling.

Ingredienser

to porsjoner:

to spiseskjeer smør

en spiseskje vanlig olivenolje

250 gr ferske sjampinjonger

en håndfull blandet tørket skogsopp

to fedd revet hvitløk

en halv dl tørr hvitvin eller vermut

300 gr kyllingkjøttdeig

to dl kremfløte

en teskje hvit trøffelolje

to spiseskje frisk finhakket persille

havsalt og sort pepper etter smak

en håndfull fersk revet parmesan

200 gr spaghetti eller linguini

Bløtlegg den tørkede soppen i kokende vann og la den ligge til den er myk og rehydrert. Skjær den opp i strimler sammen med den ferske soppen. Stek kyllingkjøttet i litt olje og sett det til side. Riv osten og hakk persillen. Sett over vann til pastaen.

Varm oljen i en dyp panne og stek soppen gyllenbrun. Rør inn revet hvitløk og den oppbløtte soppen, hell over vinen og kok den inn til omlag halvparten. Ha i stekt kyling og fløte og det kok opp, la det surre i noen minutter før du tilsetter persillen og smaker til sausen med salt og pepper.Tilsett halvparten av osten og rør den godt inn sammen med trøffeloljen. Vend inn nykokt pasta og server retten med et ekstra oste- og persilledryss.