Alaskaburgere med korianderdressing

Middag

alaskaburger

Det er ikke spesielt vanskelig å lage burgere med fisk i stedet for kjøtt men de må behandles litt snillere. Det beste er å steke disse i en teflonpanne sammen med olivenolje som er fiskens beste venn og kun snu de en gang i løpet av steketiden. De blir best om de har en anelse råhet i midten, så derfor bruker vi fersk laks som kan spises rå samt ferdig tilberedte scampi i farsen. Disse fiskeburgerne krever fersk fisk, ikke bruk frossen og anrett de med sprø salat i varme brød og topp med korianderdressing og løk. Lekkert og supergodt.

Ingredienser

gir fire til seks burgere:

300 gr fersk laksefilet uten skinn og bein

200 gr renset og kokte scampi eller reker

et fedd hvitløk

to vårløk

tre spiseskjeer loffsmuler eller panko

en eggehvitte

en spiseskje lys soyasaus

litt friskpresset sitronsaft

havsalt etter smak

——

koriandermayo:

fire spiseskjeer majones (bland gjerne inn rømme)

et lite fedd revet hvitløk

en spiseskje finhakket frisk koriander

sitronsaft, havsalt og sort pepper etter smak

en klype chilipulver

——

hamburgerbrød, salatblader og skivet salatløk

Miks sammen alle ingrediensene til koriandermayoen og dekk den med plast. La den trekke i kjøleskapet mens du lager burgerne.

Skjær den rensede laksen i grove biter og ha den over i en prosessor. Tilsett scampi, hvitløk, vårløk og panko og pulser dette raskt sammen. Pisk sammen eggehvitte, soyasaus, frisk sitron og salt i en liten bolle (du skal ikke stivpiske eggehvittene, det skal bare skumme litt) og hell denne over fiskeblandingen. Pulser videre inntil du ser at alt er mikset grovt sammen. Det skal være litt tekstur igjen i massen, da blir burgerne best. Kjennes massen litt for fuktig ut kan du tilsette litt mer loffsmuler men vær forsiktig så det ikke blir for tørt.

Form ut fire burgere og la de hvile kaldt under plast i minimum en halvtimes tid. Stek de i omlag fire minutter på hver side i en teflonpanne med vanlig olivenolje (ha i så mye olje at pannen dekkes av et tynt lag, dette gjør ikke burgerne fettete men gir en nydelig gyllen stekeskorpe) og anrett de brød med koriandermayo og øvrig tilbehør.