Whirlybird breakfast taco

Frokost

whirly-bird-breakfast-taco

I Williamsburg ligger Whirlybird, en bitteliten kombinert café og platebutikk (jeg vet, veldig hipster) og deres spesialitet er disse frokost-tacos som serveres sammen med juice og en dobbel espresso eller en cortado for de som trenger et ekstra kick før arbeidsdagen setter i gang. Prøv du også – de er kjempegode og holder deg i gang til lunsj.

Ingredienser

frokost for to: 

to medium store tortillalefser

fire egg

fire spiseskjeer isvann

en liten håndfull revet cheddar

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje smør til steking

noen spiseskjeer sterk mexicansk salsasaus

150 gr chorizo eller annen krydret pølse som du liker i skiver

noen få knuste tortillachips

frisk finhakket koriander

Pisk sammen egg, isvann, revet ost, salt (om ikke osten er salt nok) og pepper. Skjær opp pølsene i tynne skriver godt på skrå og knus chips og finhakk koriander. Sett to panner på komfyren, begge to på medium varme. Stek tortillaene lett på hver side i den ene pannen og legg de over på to tallerkener, Stek pølsene lett gylne i den samme pannen og hell over salsaen så den varmes. Når de nesten er klare heller du den sammenpiskede eggemassen nedi den andre pannen sammen med smør. Eggene er klare på minuttet.

Legg tortillaen på en tallerken og legg deretter på eggerøren, deretter chorizo- og salsablandingen før du topper med knuste chips og koriander. Server straks med kaffe og appelsinjuice.