Spinatomelett med cherrytomater og Gruyère

Frokost

spinatomelett-med-gruyere

Omeletter som dette har jeg sett på både franske cafeer og amerikanske dinere så man kan trygt kalle den internasjonal. Spinat er en fabelaktig grønnsak og om du ikke skulle finne den fersk så finner du den i frysedisken og spinat er en av de grønnsakene som tåler frysing svært godt uten at den mister både farge og næringsstoffer.

Ingredienser

til en stor omelett:

fire egg

tre spiseskjeer isvann

200 gr fersk forvellet spinat eller fire blokker fryst spinat som må kokes i omlag fire minutter og deretter siles av

havsalt og sort pepper etter smak

en halv finhakket rødløk

seks cherrytomater delt i to

en spiseskje smør til steking

to spiseskjeer finrevet Gruyère

Ha all den friske spinaten over i et dørslag og skyll den godt. Hell deretter over en liter kokende vann så spinaten faller sammen og skyll deretter på nytt med iskaldt vann. Klem ut så mye av vannet du klarer og spre spinaten utover et rent kjøkkenhåndkle før du klapper den tørr og hakker den opp. Bruker du fryst så dropp den i kokende vann og la den få omlag fire minutter eller til den har løst seg opp.

Pisk sammen egg, isvann, havsalt og pepper og sett det til side. Fres løken myk og blank, tilsett tomatene og la det få lov til å karamellisere seg noe. Ha deretter i spinaten og rør den godt inn. Hell deretter over eggene og drei på pannen så massen fordeler seg jevnt (bruker du fryst spinat så pisk den inn i eggene). Dryss på osten og sett lokk på pannen. Når omeletten har stivnet rister du godt på pannen så den løsner før du folder den over.