Spaghetti Positano

Frokost

spaghetti-positano

Dette er en typisk lunsjrett fra Amalfi-kysten i Italia. Den lille fiskerlandsbyen Positano klamrer seg til fjellsiden og har siden midten av 1950- årene blitt et kjent turistmål. John Steinbeck ble så forelsket i byen at han skrev et essay om stedet som siden ble publisert i magasinet Harpers Bazaar. «Positano biter hardt» skrev Steinbeck. Og turistene kom i hopetall og det gjør de den dag i dag. Den vakre byen har også dannet bakteppe for en rekke store filminnspillinger. Denne svært enkle pastaretten er fra en av denne byens resturanter men la meg si det med en gang- den finnes i mange varianter, med ansjos, sardiner, tunfisk eller blåskjell men her presenterer jeg den aller enkleste varianten som også passer til vegetarianere, og jeg må insistere på at du i denne oppskriften bruker ferske gode tomater. Bokstomater fungerer ikke her.

Ingredienser

lunsj for en:

75-100 gr spaghetti

to modne plommetomater

et fedd finhakket hvitløk eller en spiseskje hvitløksolje

havsalt og sort pepper etter smak

en spiseskje tørket oregano

30 gr ferskrevet parmesan

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen, ikke tilsett salt før vannet koker. Varm en spiseskje olivenolje og riv i hvitløsefeddet mens oljen er kald. Tilsett deretter tomatene sammen med litt pepper, salt og oreganoen. Rør godt og la tomatene småkoke og redusere seg mens pastaen koker.

Tipp den nykokte pastaen i pannen og rør den godt inn i tomatene før du tilsetter parmesan og smaker til med mer salt og pepper om nødvendig. Serveres straks med litt frisk revet basilikum.