Sjokoladegrenola for snille mennesker

Frokost

sjokoladegrenola

Den som får en bolle med dette til frokost har i min bok vært ekstra snille. Og selv om du sikkert vet dette allerede så må jeg påpeke at mørk sjokolade er sunt. Jeg pleier å bruke en plate med 70 % og en halv plate med vanlig selskapsjokolade så det ikke skal bli for bittert. Hvis du vil mikse inn litt tørket frukt i den ferdige grenolaen så er mango og eple helt nydelig. Og forsøk gjerne å bytte ut litt av nøttene med kokosmasse for litt ekstra variasjon.

Ingredienser

400 gr havregryn

100 gr hasselnøttkjerner

100 gr mandler

100 gr pecankjerner

fire spiseskjeer sesamfrø

tre spiseskjeer brunt sukker

en klype havsalt

150 gr smeltet sjokolade

Sett ovnen på 150 °C og kle en bakeplate med bakepapir. Miks sammen havregryn, nøtter, frø, salt og sukker en en stor romslig bolle. Det er best å bruke hendene så sukkeret blir gnidd godt ut i grynene.

Spre massen på bakeplaten og sett den inn i ovnen. La den stå i ca. 30 minutter, det er ikke nødvendig og røre noe i blandingen nå. Ta den ut når tiden har gått og rør om, sett platen tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 180 °C. Følg godt med så massen bare blir lett gyllen. I min ovn tar det ca. 10 minutter.

Ta ut grynene, rør om og la de avkjøle seg litt så du kan ta i massen uten å brenne deg. Ha så grynene tilbake i den store blandebollen og sett bakebrettet med papiret til side. Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over grynene. Bruk hendene og miks alt godt sammen før du sprer blandingen utover bakebrettet og setter det til avkjøling.

Oppbevar grenolaen på tett glass eller boks, den er holdbar i en god uke, men må ikke stå for varmt.