Sjokolade- og peanøttgrenola

Frokost

sjokolade-peanott-grenola

Dette er en ganske fjong frokostblanding fra Nigella Lawson med mørk mørk kakao for virkelig å få i gang dagen din. Oppskriften er i kopper men en kopp er i underkant av tre desiliter så du kan bruke en vanlig middels stor kaffekopp som mål. Blandingsforholdet blir uansett riktig.

Ingredienser

en kvart kopp mørk kakao

4 1/2 kopp havregryn

en kopp solsikkekjerner

3/4 kopp sesamfrø

3/4 kopp eplemos eller eplesyltetøy

to teskje malt kanel

en teskje malt ingefær

1/3 kopp lys sirup

1/4 kopp honning

3/4 kopp lys brunt sukker

to kopper rå usaltede peanøtter

en teskje havsalt

to spiseskjeer solsikkeolje

Sett ovnen på 160 °C og finn frem to bakeplater. Finn frem den største og videste bakebollen du har og bland sammen alle ingrediensene. Det er akkurat det samme hvordan du gjør det men det kan lønne seg å blande sammen alt det tørre først og deretter bruke hendene for å mikse alt det fuktige godt inn.

Spre massen jevnt utover to bakeplater og stek i ca. 45 minutter. Snu massen når halve steketiden har gått ved hjelp av en spatel eller en stor stekespade. Hvis grenolaen ikke kjennes helt tørr ut kan du la den stå i ovnen på 90 °C med døren på gløtt for å tørke helt.

La den avkjøle seg og knekk den godt opp med hendene. Oppbevares i en lufttett boks eller på et stort glass. Den er god i ca. 10–12 dager. Herlig til frokost med yoghurt eller melk på eller knus den fint og dryss den over iskrem til dessert, det er lov det også.