Scotsman pannekaker med banan og karamellsaus

Frokost

scotsman-pannekaker

I Skottland kalles dette for american-style pancakes, og bruken av bananer og rom assosieres vel heller ikke akkurat med dette landet. Det burde i så fall vært whisky i sausen. Men kokken bak denne retten, Gordon Ramsay, er nå engang skotte og han har gitt retten dens navn, så da blir det skotske pannekaker. Her får du oppskriften på en riktig luksusfrokost.

Ingredienser

pannekakerøren:

150 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en klype havsalt

tre egg

75 ml kaldt vann

120 ml kefirmelk

——

karamellisert banan:

to bananer

50 gr sukker

50 gr smør

to spiseskjeer mørk rom

tre spiseskjeer vann

Begynn med pannekakerøren og miks sammen alle de tørre ingrediensene og lag et krater i midten av bollen, pisk eggene lett sammen og hell dem i, Tilsett vannet og halvparten av melken. Pisk inn melet gradvis ved å spa inn melet fra siden ved bruk av vispen. Når du har en glatt røre, tilsett resten av melken.

Stek små pannekaker på middels varme med litt smør og ruk gjerne en randform så de blir ekstra tykke og fine.

Finn frem en ny panne og ha i sukker, la det ligge til det begynner å karamellisere seg, ikke rør i pannen, bare tipp litt på den. Dra pannen av platen når sukkeret har smeltet og rør inn smøret.

Skjær bananene godt på skrå, ikke i rette skiver, da vil de lett mose seg. La de bli glasert i karamellen, tilsett rom og når de begynner å bli ferdige så tilsett litt vann får å gjøre sausen mindre klissete.

Anrett på en liten tallerken, gjerne sammen med en kule god vaniljeis og øs litt av karamellsausen over isen til slutt. Hvis du ikke ønsker iskrem til kan du gjøre som bildet viser, legge pannekakene i en stabel med karamellsaus i mellom hver pannekake og legge bananene på toppen for så å avslutte med resten av karamellsausen.