Potetpannekaker med vårløk, egg & bacon

Frokost

Hvis du forbereder de moste potetene kvelden før så tar ikke denne frokosten så lang tid å lage. Eller hvorfor ikke servere det til lunsj? Denne oppskriften er irsk og de vet å verdsette sine poteter. En slem vits om det irske kjøkken er at en syv-rettes middag i Irland er er en sekspakning med øl og en kald potet. 

Ingredienser

gir seks pannekaker, nok til to:

150 gr rå, skrelte poteter i grove terninger

50 gr hvtemel tilsatt en halv teskje bakepulver

en halv teskje natron

et egg

fem spiseskjeer melk

tre finsnittede vårløk 

havsalt og sort pepper etter smak

nøytral olje og en spiseskje smør til steking

----

fire skiver filetbacon og to speilegg til servering

Kok potetterningene møre i lettsaltet vann. Bruk en dyp panne med lokk og når du har slått av vannet setter du pannen tilbake på varmen så du får ut så mye fuktighet av potetene som mulig. Mos de godt og sett de til side for avkjøling. 

Når potetene er noenlunde avkjølt tilsetter du hvetemel blandet med bakepulver og natron og vender dette inn. Pisk sammen egget med melken og tilsett også dette i potetene og vend det hele sammen til en tykk røre. Tilsett vårløk til slutt (spar av litt til garnering) sammen med havsalt og pepper. Varm smør og olje i pannen, finn frem en ildfast tallerken og sett ovnen på 160 °C. Stek tre pannekaker om gangen og bruk en spiseskje til å fordele halvparten av røren. Stek de pent gylne på hver side og hold de varme mens du steker de tre neste.

Stek egg og bacon når alle pannekakene er i ovnen og server med litt ekstra vårløk.