Omelettrull

Frokost

omelettrull

Her kommer det en enkel og fin oppskrift på en god frokost eller mettende lunsj som er lett å ta med seg. Ideen til denne retten fikk jeg etter å ha sett en dokumentar om gatemat i Hong Kong der ulike omeletter lages på minuttet ute på gaten og rulles inn i enten bløtt rispapir eller i hvetetortillas. Dette har blitt en lunsjfavoritt hjemme hos oss siden vi kan lage utallige varianter og bruke opp små rester av pålegg, grønnsaker eller ost og putte det i omeletten. Jeg bruker hvete- eller fullkornstortillas, alt etter hva jeg har liggende.

Ingredienser

to egg

havsalt og sort pepper etter smak

en liten håndfull revet ost

tre skiver strimlet skinke

en finsnittet vårløk

en stor hvetetortilla

en spiseskje chilisaus

Finn frem en panne som har noenlunde samme diameter som tortillaen og sett den på middels varme. Legg tortillaen i tørr panne og stek den i noen få minutter på hver side så den får fine gylne flekker og blir myk og smidig.

Pisk sammen egg, havsalt, pepper, skinke og vårløk. Ta ut tortillaen og legg den til side på ei fjøl, smelt en liten klatt sør i pannen og hell i eggemassen, dryss på ost og drei på pannen så omeletten setter seg i bunnen. Drei på den mer etterhvert så den flytende eggemassen på toppen renner ned på sidene og stivner.

Skli omeletten forsiktig over på tortillaen når den har stivnet og la den avkjøles litt. Ha på litt chilisaus, rull den sammen, del den i to og server.