Mexican scrambled eggs - migas

Frokost

mexican-scrambled-eggs

Dette er en god hangoverkur for alle mine venner som stadig drikker for mye og klager høylytt på facebook, twitter eller instagram dagen etter. Spis dette, og føl dere bedre etterpå. Eggeretter som dette har en lang tradisjon både i Mexico og overalt i Sør-Amerika. De er svært populære både fordi de smaker godt og fordi man kan bruke opp rester fra dagen før. De fleste av dem er raske å lage også og de metter godt. Med andre ord- vinn-vinn. Fans av serien Orange is the New Black vil huske denne retten som et forsonende bindeledd mellom latinajentene og de andre fangene da de overtok kjøkkenet. Her har jeg toppet mine egg med tacokjøtt, en liten rest fra dagen før frest og varmet opp i pannen.

Ingredienser

nok til en sulten sutrekopp:

en spiseskje nøytral olje

to tortillalefser klippet opp i strimler

en finsnittet vårløk

to hakkede tomater (fjern frøhuset)

en stor finhakket rød chili

fire egg

havsalt og sort pepper etter smak

Stek tortillaene sprø og gylne i litt olje og ta de ut av pannen. Fres grønnsakene i noen minutter- du kan ha i alt på en gang. Etter noen minutter tilsetter du tortillastrimlene tilbake i pannen.

Pisk eggene lett sammen med med salt og pepper og hell de over i pannen, rør litt til de har stivnet, dette er gjort på minuttet. Det er lov med en iskald Coca-Cola til dette hvis formen ikke er helt på topp.