Julemorgenens beste muffins

Frokost

julemorgenmuffins

Denne oppskriften er en versjon av Nigella Lawson sine gingerbread muffins som i å¨de nritiske øyene ofte bakes til frokost på 1. juledag. Trikset er å måle opp alle de tørre ingrediensene kvelden før så hele prosessen krever minimal innsats fra deg morgenen etter. Fans av filmene om Harry Potter har kanskje observert at disse serveres til frokost når det nærmer seg jul på Hogwarts. Like essensielt som te & toast og et og annet flyvende spøkelse. Her i Norge er vi ikke så vant til søtt bakverk til frokost så disse passer kanskje heller best som en søt avslutning på dagens første måltid.

Ingredienser

250 gr hvetemel

tre teskjeer bakepulver

100 gr sukker

en teskje malt kanel

en kvart teskje revet muskattnøtt

to clementiner

1 1/4 dl helmelk

75 gr smeltet smør

et egg

175 gr tørkede tranebær

tre teskjeer lys brunt sukker (Demerarasukker)

Sett ovnen på 200 °C og plasser tolv former på bakeplaten eller oppi muffinbrettet. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett revet skall fra klementinene sammen med tranebærene. Rør alt lett sammen så bærene dekkes av melblandingen – dette forhindrer at de synker til bunns under steking.

Press saften fra frukten oppi et litermål og hell på melk til du når to dl. Tilsett deretter egget og det smeltede smøret og pisk alt godt sammen med en gaffel.

Hell denne blandingen oppi melblandingen og rør lett sammen, det er bare fint om røren er klumpete da dette gir luftigere muffins. Fordel røren i formene, strø brunt sukker på toppen og stek muffinsene i ca. 20–25 minutter. Kjenn etter med en kakenål at de er gjennomstekte. Nytes lunkne som de er, eller på skikkelig engelsk vis med nytrukken te, godt smør og marmelade.