Hash browns fra American Dad

Frokost

Alle som har vært på en diner har sett hash browns på menyen. De finnes i et utall varianter alt fra svært myke, nesten som potetmos til denne sprøstekte varianten som er min ubestridte favoritt. Dette er enkelt å lage men det er noen triks du må kjenne til skal du få skikkelig sprø hash. Du kan servere dette til en engelsk frokost eller sammen med bacon og eggerøre eller speilegg som er veldig vanlig på amerikanske dinere.

Ingredienser

gir to porsjoner:

to medium store rå kokefaste poteter 

havsalt og sort pepper etter smak

tre teskjeer solsikkeolje til steking

Skrell og riv potetene på en groveste siden av råkostjernet. Spre de utover på noen flere lag kjøkkenpapir rull det sammen. Klem ut så mye vann du klarer og gjenta prosessen med nytt kjøkkenpapir slik at potetene blir ganske tørre. Bland inn havsalt og pepper i potetene.

Varm halvannen teskje olje i en stor teflonpanne på medium varme og spre massen utover til en flat kake. La den ligge i ro og fred i et kvarter, flipp den og skli den litt til siden, ha i resten av oljen langs med kanten av pannen, skli potetene tilbake og la den ligge i et kvarter til. Del opp i trekanter som en pizza og server.