Grove scones fra Åpent Bakeri

Frokost

scones-apent-bakeri

Åpent Bakeri er kjente for sine deilige varer, og noen av oppskriftene deres er gjort tilgjengelige i bøker og på internett. Her kommer oppskriften på en av deres mest populære varer som er saftige grove scones med et hint av sitrus, søt frukt og nøtter. Her er det bare å få på ovnen og sette over tevannet. Du kan også lage helt supre sukkerfrie grove scones til frokost av denne oppskriften, bare dropp sukkeret og frukten i deigen (bildet)

Ingredienser

125 gr sukker

200 gr mykt smør

saft og skall av en kvart sitron

saft og skall av en halv appelsin

2 1/2 dl melk

300 gr hvetemel

75 gr grov sammalt hvete

25 gr bakepulver

50 gr grovhakkede valnøttkjerner

75 gr rosiner, sultanas eller fiken

Sett ovnen på 220 °C og kle to bakeplater med papir. Legg rosinene i bløt i varmt vann en liten stund. Deretter blander du sammen smør, sukker, saft og skall fra sitrusfruktene til en jevn masse. Bruk gjerne en mikser til denne jobben.

Bland inn mel og bakepulver og tilsett melken. Miks sammen deigen godt og bland inn rosiner og valnøtter med rolige bevegelser. Bruk en spiseskje og sett 8 scones på hver plate med litt avstand i mellom seg og bak de i ca. 15–20 minutter. Du kan også gjøre som jeg gjør innimellom som er å spre røren utover en langpanne, steke den hel og deretter skjære den opp i firkanter