Engelsk frokost - full english fryup

Frokost

En litt ufin fransk matskribent sa en gang at den eneste måten å spise godt på i England var å spise frokost tre ganger om dagen. Ikke akkurat overraskende at en franskmann ville si noe slikt om det britiske kjøkken. Helt fra 1076 har de vært i tottene på hverandre angående kongemakt, giftermål, landområder og Gud vet hva annet de har funnet på å krangle om. Engelsk frokost kommer i flere regionale variasjoner, med og uten sopp, blackpudding, bacon, pølser, bønner mm. Her er min variant, og er jeg så heldig å finne portobellosopp så kommer det også med på tallerkenen.

Ingredienser

frokost for to:

to grove knackpølser

150 gr filetbacon

en bakt potet (avkjølt fra dagen før) eller to store portobellosopp

to store egg

smør til steking

havsalt og sort pepper etter smak

finhakket frisk eller tørket gressløk

en boks (400 gr.) tomatbønner eller Heinz Beanz

ristet grovt brød

Finn frem en stor stekepanne, en liten form kledd med folie og en liten kjele. Sett ovnen på 160 °C og varm litt smør i pannen. Mens det smelter har du bønnene i den lille kjelen og varmer de forsiktig opp. Rør innimellom og ikke la de koke for hardt.

Prikk pølsene lett i skinnet med en spiss kniv og legg de i pannen. Stek de lett gylne på begge sider og legg de over i langpannen. Sett de i ovnen før du tilsetter litt mer smør i pannen og har i potet-terningene. Krydre de lett med litt havsalt og pepper og legg også disse over i langpannen. Stek baconet sprøtt og gyllent og legg også dette i langpannen.

Avslutt med å steke eggene og anrett maten slik du ønsker sammen med ristet brød. Serveres med kaffe & juice.