Croissanter med eggerøre

Frokost

croissant-eggerore

Det er noe med nystekte croissanter til frokost som føles skikkelig dekadent. Jeg skal ikke spekulerer i hvor stuerent det og fylle de med eggerøre, men så lenge det smaker godt - hvem bryr seg?! Hvis du vil forarge en franskmann, eller imponere en fra Tyrkia kan du fortelle dem at formen på en croissant et et symbol for Røde Halvmåne og egentlig ikke er et fransk bakverk i det hele tatt. Croissanten kommer nemlig fra Østerrike. Server gjerne disse med røkelaks for en ekstra flott frokost. 

Ingredienser

frokost for to:

to til fire croissanter

fire egg

to spiseskjeer smør

havsalt og sort pepper etter smak

fire spiseskjeer fløte

frisk finhakket gressløk

Bruker du plastpakkede croissanter kan du splitte de i to og varme de forsiktig i en tørr panne. Selv kjøper jeg den frosne rå typen som skal stekes på brett i ovnen. 

Knekk eggene i en kjele og tilsett en spiseskje av smøret i små terninger. Pisk egg og smør sammen mens det varmes opp, når eggene så vidt begynner å sette seg tilsetter du resten av smøret mens du hele tiden rører. Trekk kjelen av platen hvis du ser at det blir for varmt. Tilsett fløten og gressløken og smak til med havsalt og pepper før eggene er helt ferdige. 

Kutt dype snittmidt oppå croissantene og bruk en skje til å fylle eggerøren oppi. Serveres straks.