Cornflake-crusted french toast

Frokost

cornflake-crusted-french-toast

Når lørdagen kommer har jeg ofte igjen en bit kjempetørr loff i brødboksen og da passer det perfekt og lage french toast. Ideen til å panere de i knust Cornflakes fikk jeg fra et bilde som Nigella Lawson postet på Instagram av en frokost hun fikk servert i Milwaukee. Det var ingen oppskrift tilknyttet til bildet så dette er min egen kreasjon.

Ingredienser

frokost for en:

tre skiver meget tørr loff

to egg

to dl melk

en klype salt

en spiseskje sukker

en teskje ekte vaniljesukker

50 gr finknust Cornflakes

smør til steking

frisk frukt eller banan og lønnesirup til servering

Sett ovnen på 175 °C og finn frem en ildfast tallerken. Pisk sammen egg, melk, salt, sukker og vanilje og hell blandingen over de tørre loffskivene. La de ligge og ta til seg væske i fem til ti minutter og dryss den finknuste Cornflakesen på en flat tallerken.

Når loffen tar tatt opp en god del væske så varmer du opp pannen på litt under middels temperatur og tilsetter en god spiseskje smør. La smøret frese men det skal ikke bli brunt, da brenner du bare brødet. Vend loffen i knuste Cornflakes og legg de i pannen. La de steke forsiktig i omlag fem minutter på hver side og legg de deretter over på den ildfaste tallerkenen og la de ettersteke i ovnen i ca. ti minutter.

Del de opp på skrå og server de varme med frukt eller stekt banan og lønnesirup.