Clarissas corn griddlecakes

Frokost

clarissa-griddle-cakes

Dette er en frokostrett fra The Deep South. Det er nok en myte at de putter mais i alt de lager men disse godbitene er et eksempel på at mais egner seg til mange ting. Griddlecakes er ikke som søte amerikanske frokostpannekaker men maisen gir de likevel et hint av sødme. Oppskriften er fra den engelske matskribenten og kokken Clarissa Dickson Wright som dessverre gikk bort i 2014 bare 66 år gammel. Hennes makker Jenifer Paterson gikk bort i 1999. Hele Two Fat Ladies serien finnes som en DVD-boks og er like mye underholdning som matlaging. Clarissa ble filmet mens hun laget denne oppskriften og de to havner i en livlig diskusjon om de skal serveres med lønnesirup eller ikke.

Ingredienser

gir en god frokost for to:

tre dl hvetemel

en teskje paprikapulver

en teskje bakepulver

to sammenpiskede egg

melk til en fyldig røre (omlag to dl)

en dl hermetiske eller frosne maiskorn

sprøstekt bacon til servering

varm lønnesirup til servering

Miks sammen mel, paprika og bakepulver i en bolle og lag en grop i midten. Hell i de sammenpiskede eggene, litt av melken og pisk til en glatt røre. Tilsett mer melk etterhvert men ikke så mye at røren blir tynn.

Vend inn maiskornene med en spiseskje og la røren stå litt mens du varmer opp pannen. Stek små pannekaker og hold de varme i ovnen. Server kakene med sprøstekt bacon og varm lønnesirup.