Cheat Day Pancakes from The Rock :: sjokoladepannekaker

Frokost

the-rock-pannekaker

Kroppsbyggere, fribrytere og fotballspillere spiser enorme mengder mat men det er for det meste sunn mat de konsumerer så derfor har man en cheat day innimellom, og for Dwayne "The Rock" Johnson er det sjokoladepannekaker til frokost. Han bruker en ferdigmix som ikke er til salgs her til lands så jeg har funnet frem til en meget god oppskrift på buttermilk pamcakes som jeg bruker i stedet. 

Ingredienser

tørre ingredienser:

250 gr hvetemel

to spiseskjeer sukker

en teskje bakepulver

en teskje natron

en god klype fint havsalt

----

fuktige ingredienser:

to spiseskjeer smeltet smør, avkjølt

fire egg, skilte (eggehvittene piskes)

480 gr skummet kulturmelk

en spiseskje sukker

----

sjokoladechips, pisket krem og lønnesirup til servering

Sikt sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle og sett det til side.

Smelt smøret over lav varme, avkjøl og skill eggene. Pisk eggehvittene halvstive og bland de deretter sammen med kulturmelken. 

Pisk sammen eggeplommer og sukker og pisk inn det avkjølte smeltede smøret. Bland det tørre inn i det fuktige og pisk jevnt til du har en glatt røre. Sett den keldt i ca. ti minutter. 

Varm opp en teflonpanne til ca. medium varme og smelt litt smør. Bruk en stor spiseskje og legg klatter av røre i pannen omtrent på størrelse med en amerikansk cookie. Legg på sjokoladechips, og når pannekakene har en tørr kant rundt hele skal de snus. Ikke snu de mer enn en gang, da slår du luften ut av dem.

Hold de lune i ovnen på en tallerken ved ca. 70 °C mens du steker opp alt. Server de med noen esktra sjokoladechips på toppen, usøtet krem og lønnesirup. Har du feks. noen jordbær på lur passer de utmerket til dette.