Byron Talbotts amerikanske chocolatechip waffles

Frokost

Når du har lyst til å gjøre litt ekstra stas på noen er det få ting som slår en deilig dekadent frokost - gjerne servert på sengen med nymalt kaffe, friskpresset juice og kanskje en liten blomst i en vase om du har en på lur. Hvem vil ikke sette pris på en slik gest? Bare vær obs. på at disse trenger litt tid til å heve så lag røren i god nok tid. 

Ingredienser

frokost for to:

et stort egg

1,2 dl helmelk

fire spiseskjeer sukker

to teskjeer tørrgjær

128 gr hvetemel

fire spiseskjeer smeltet smør

en god klype havsalt

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

to håndfuller sjokoladechips 

----

smør, varm lønnesirup og frukt & bær til servering

Smelt smøret og sett det til side. Finn frem en romslig bolle og knekk i egget, hell over melk og tilsett sukker og tørrgjør sammen med vanilje og havsalt. Pisk det hele godt sammen i et par minutter før du pisker inn melet og det smeltede smøret. Pisk inntil du har en glatt røre. Dekk bollen med plastfolie og sett den lunt i omlag halvannen time eller inntil røren har doblet seg i volum. 

Tilsett sjokoladechipsene og miks de lett inn med en slikkepott. 

Varm opp det belgiske vaffeljernet til medium varme og spray det godt med formfett eller smeltet smør. Legg en full øse midt på jernet i krysset slik at du får en rund vaffel med en "stjerne" i midten. 

Legg de på ovnsristen og hold de lune ved omlag 125 °C mens du steker og server de med en smørklatt, varm lønnesirup, noen få ekstra sjokoladechips og frisk frukt & bær etter ønske.