Buttermilk & Rye waffles - frokostvafler med rugmel

Frokost

Finn frem ditt store belgiske vaffeljern og lag en deilig frokost en dag du har (nesten) all tiden i hele verden til virkelig å kose deg. Fråts i friske bær og unn deg litt bacon & lønnesirup i tillegg så må det jo bare bli en god dag for alle ved frokostbordet. Denne oppskriften er utviklet av folkene bak Khoollect.com og fungerer liker godt på kontitentet som her hjemme. Alle disse ingrediensene finner du i helt vanlige matbutikker. Rugmelet gir disse vaflene en deilig fin nøttesmak som godt tåler litt lønnesirup uten at det blir for søtt. Noe annet som er godt til dette er vaniljekesam som du pisker godt opp med litt melis. 

Ingredienser

200 gr hvetemel

50 gr fint rugmel

en teskje bakepulver

en halv teskje natron

en halv teskje finknust havsalt

fire spiseskjeer sukker

to egg

tre dl skummet kulturmelk

halvannen dl helmelk

75 gr smeltet og lett avkjølt meierismør

Smelt smøret i en liten kjele og sett det til side for avkjøling.

Finn frem to blandeboller og miks sammen alle de tørre ingrediensene i den ene bollen og lag et krater i midten. Pisk sammen alle de øvrige ingrediensene utenom smøret i den andre bollen og hell blandingen i krateret. Bruk en visp og miks inn melet gradvis fra kanten av bollen til du har en jevn og klumpfri røre og pisk inn smøret til slutt.

La røren svelle litt mens du varmer opp vafeljernet til middels temperatur og dekker bordet med friske bær, lønnesirup og stek baconet gyllent og sprøtt. Hold det lunt i ovnen mens du steker vaflene og holder de lune på en rist i ovnen ved 65 °C. Ikke glem kaffen enten du er en kapselperson, en trakterperson eller som meg - en presskanneperson. Juice hører også med og så er alt klart.