BLT fra Choice Market

Frokost

blt

Det er flere vegetarianere og veganere som faller tilbake til gamle synder med bacon enn noen annen type kjøttmat. Denne sandwichen er fra Choice Market i Brooklyn som drives av franskmenn og hvor kokken Boris Ginet (ja, han er fransk, ikke russisk) har sin egen vri på majonesen som er et absolutt må ha i en BLT (Bacon, Lettuce, Tomato).

Ingredienser

til to sandwicher:

fire tynne skiver ristet brød 

en porsjon majones (dropp hvitløken i oppskriften)

en teskje frisk hakket rosmarin

200 gr tynt bacon i skiver uten svor

fire til fem blader frisk vasket rapidsalat

en plommetomat i løvtynne skiver

havsalt og sort pepper etter smak

Lag majones slik oppskriften sier men uten hvitløken og miks inn rosmarinen. Sett den kaldt inntil du skal lage smørbrødene. Stek baconet sprøtt og gyllent i en teflonpanne med litt olivenolje. Ikke stek det altfor hardt, det skal ennå være litt mykt så pass på at ikke varmen på pannen er for høy.

Vask og skyll rapidsalaten godt, legg den noen minutter i isvann hvis den er litt slapp, da vil den bli knasende sprø på kort tid. Skjær opp tomaten så tynt du kan.

Smør den ene skiven med et tynt jevnt lag majones, ikke bruk for mye. Legg så på baconet så du danner 4-5 lag. Legg deretter på salatbladene og avslutt med tomatskivene. Kvern over litt salt og pepper. Smør den siste skiven med majones og legg den på toppen med den smurte siden ned. Skjær sandwichen på skrå og server.