Amerikanske pannekaker

Frokost

amerikanske-pannekaker

Tykke amerikanske frokostpannekaker på ekte vis med alt som hører til er noe å servere når det byr seg en anledning. Dette er ikke noe jeg serverer hver uke bare så det er sagt men hva med en morgen når man har litt god tid? Kanskje noen har bursdag eller fortjener en ekstra god start på dagen? Mange som har vært på ferie i USA har nok spist dette på en diner men det er også vanlig i amerikanske hjem der de gjerne bruker en ferdig pannekakemix hvor de bare må tilsette væske. Jeg lager derimot min egen røre. Pannekakene skal være litt tykke og la en svampeaktig konsistens.

Ingredienser

225 gr hvetemel

en spiseskje bakepulver

en klype havsalt

en teskje sukker

to egg (lett sammenpisket)

30 gr smeltet smør (avkjølt)

tre dl kefirmelk

Smelt smøret og sett kjelen i vasken med kaldt vann for rask avkjøling. Kjør alle ingrediensene sammen i en blender eller en foodprosessor. Tilsett smøret til slutt og la røren svelle i et kvarters tid.

Stek små tykke pannekaker (ca 10 cm i diameter) i teflonpanne med litt smør, og hold de varme på et stykke folie i ovnen ved ca. 150 °C.

Server pannekakene med ditt favorittsyltetøy, friske bær, bacon, lønnesirup, smør eller med litt sukker eller melis på. Noen liker også et speilegg til.