Tartufo Perche No

Dessert

tartufo

Denne italienske iskremdesserten kommer i mange varianter og med mange ulike typer frukt men kirsebær er nok den mest kjente og min soleklare favoritt. Dessuten er det gøy å lage mat med hansker på. Metoden og ingrediensene fikk jeg demonstrert på iskrembaren Perche No i Firenze.

Ingredienser

dessert for to:

fire til seks kuler iskrem (bruk dine egne to favoritter)

åtte syltede kirsebær og to ekstra til pynt

fire spiseskjeer jordbærsirup

sjokoladesaus som stivner på iskremen

to spiseskjeer pisket krem

en liten håndfull finhakkede ristede valnøtter

Legg to stykker plastfolie på kjøkkenbenken og dekk ei fjøl med plastfolie. Legg opp to sorter iskrem i to små hauger å fjøla og trekk på deg et par plasthansker. Form ut en base med iskrem i hånden din og legg i fire kirsebær. Legg resten av iskremen oppå og form ut en stor ball. Du må jobbe raskt med dette er lett. Legg de to ferdige ballene på hvert sitt stykke plastfilm, pakk de inn og få de inn i fryseren. De trenger en times tid der for at de skal bli faste og fine.

Rist valnøttene og ha de klare på en liten tallerken. Pisk kremen noenlunde stiv men ikke tilsett sukker i kremen.

Når du skal anrette desserten gjør du følgende. Finn frem en liten desserttallerken eller en iskremskål og ha på jordbærsirup. La den flyte utover som en liten dam. Ta på en ny plasthanske og rull isballen i hakkede nøtter og hell deretter på sjokoladesausen som stivner meget raskt. Legg den oppå sirupen og topp den med krem og et kirsebær. Serveres umiddelbart.