Sjokoladepavlova med bringbær og krem

Dessert

sjokoladepavlova

Dette er for meg en skikkelig sommerdessert og jeg lager den helst med nyplukkede bringebær fra hagen. Men selv om du ikke har dine egne bringebærbusker så får du fine friske bær i de aller fleste butikker. Kombinasjonen av mørk sjokolade og friske bringebær er uslåelig og husk at det ikke skal være sukker i kremen, marengsen er mer enn søt nok. 

Ingredienser

marengsbunnen:

seks eggehvitter

300 gr sukker

tre spiseskjeer siktet mørkt kakaopulver

en teskje balsamico- eller rødvinseddik

50 gr finhakket mørk sjokolade

——

topping:

en halv liter kremfløte

en halv kilo friske bringebær

to til tre spiseskjeer grovrevet mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 °C og kle en stekeplate med bakepapir.

Pisk eggehvittene til de begynner å binde seg sammen og tilsett spiseskje etter spiseskje med sukker mens maskinen går og når alt sukkeret er brukt opp skal du stå igjen med en skinnende blank og stiv marengsmasse. Tilsett siktet kakao, eddik og hakket sjokolade og bruk en slikkepott til å vende det godt inn i marengsen.

Dropp massen midt på stekeplaten og spre den utover til en jevn rundt kake på omlag 23 cm i diameter. Bruk slikkepotten til å glatte ut sidene og toppen og sett den midt i ovnen. Skru ned temp. til 150 °C og la den stå i ca. 1-1 1/4 time. Når marengsen er ferdig skal den være sprø langs kanten og ha en helt tørr overflate med kanskje noen få sprekker.

Skru av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt. La marengsen avkjøle seg helt i ovnen før du tar den ut. Dette er viktig for det ferdige resultatet.

Når det er tid for servering pisker du kremen fyldig og danderer den på toppen av marengsen. Dryss over bringebærene og sprinke gjerne med litt revet sjokolade til slutt.