Sjokolademousse

Dessert

sjokolademousse

Denne desserten er så lett og luftig at den formelig sklir ned i halsen. Den tar minutter å lage, du kan lage den flere timer i forveien om du ønsker, og den imponerer alltid. Bruk din yndlingslikør som ekstra smakssetning og varier gjerne toppingen. Kanskje revet mørk sjokolade, noen knuste mandelkjeks, eller hva med ristede mandelflak? Selv synes jeg at Daim er kjempegodt. Noe sprøtt på toppen gir en fin kontrast til denne silkemyke desserten.

Ingredienser

100 gr mørk kokesjokolade (70 %)

tre dl kremfløte

to spiseskjeer Amaretto eller Frangelico

en eggehvitte

50 gr sukker

finhakket Daimsjokolade til pynt

Knekk opp sjokoladen i små biter og sett den til side.

Varm opp halvparten av fløten i en liten kjele, trekk den av platen når den er rett under kokepunket og tilsett sjokoladen. Pisk godt til all sjokoladen har smeltet. Hell blandingen over i en bolle av metall som du har satt i isvann. Tilsett resten av fløten samt likøren og pisk godt til blandingen har tyknet som en fyldig krem. Ta bollen ut av isvannet.

Pisk eggehvitten stiv og tilsett sukkeret litt etter litt til du har en soft-peek (myke topper) konsistens og vend dette inn i sjokoladeblandingen ved hjelp av en slikkepott.

Fordel moussen i dessertskåler eller i en serveringsbolle og sett den kaldt i minst 30 minutter. Dryss på hakket Daimsjokolade rett før servering.