Oreoiskrem

Dessert

oreoiskrem

Jeg husker fortsatt tiden da Oreokjeks var noe man ikke fikk kjøpt i Norge, denne amerikanske kjeksen var noe man hadde med hjem fra ferie. Men nå finnes den overalt og man får til og med kjøpt små poser med ferdig knust kjeks til å ha på iskrem eller kake. Men den beste Oreoiskremen lager du enkelt selv og her viser jeg deg hvordan. Dette er mektige saker så en iskule holder for en person.

Ingredienser

gir syv dl ferdig iskrem:

seks eggeplommer

fem spiseskjeer melis

en halv liter kremfløte

to teskjeer ekte vaniljesukker

250 gr finknuste Oreokjeks

tre spiseskjeer finrevet lys kokesjokolade

ekstra Oreokjeks til pynt

Pisk fløte og vaniljesukker til en tykk og fyldig krem og ha den over i en bolle. Pisk deretter eggeplomer og melis til en eggedosis. Den vil naturlig nok ikke bli like luftig som når man bruker hele egg men pisk på gull guffe inntil du ser at massen lysner og blir noe luftig.

Bland sammen eggedosis og krem med rolige bevegelser til en jevn masse. Tilsett finknuste Oreos og vend disse inn sammen med den revne sjokoladen.

Hell blandingen i iskremmaskinen og la den gjøre jobben. Har du ikke maskin heller du blandingen i en plastboks som tåler frysing og lar den stå i 4-5 timer i fryseren. Rør godt om i blandingen en gang i timen de første to timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i iskremen.

Serveres med hakkede Oreos på toppen.